Hrănirea papagalului amorez


    Un aspect foarte important al sănătății papagalului amorez este nutriția corectă și variată!

         Majoritatea problemelor de sanatate pe care le pot dezvolta amorezii se datoreaza unei alimentatii defectuoase. Astfel, dieta unui papagal amorez trebuie sa contina carbohidrati, proteine, lipide, vitamine si minerale.

       Un amorez adult mananca aproximativ 60g de mancare zilnic. Dar rationul trebuie sa fie ales reesind din activitatea zilnica a papagalului dvs.

 Puteti sa oferiti hrana in cantitati mai mici de 2-3 ori pe zi, sau o singura data, insa luati seama sa nu oferiti prea mult.

    Hranirea amorezilor cu seminte numai in procentaj de maxim 20%, deoarece o astfel de dieta este saraca in vitamina A, proteine si calciu si prea bogata in grasimi.

    Cu regularitate, oferiți papagalului vostru oua fierte (in special gălbănușul), castraveți , pătrunjăl (dar aici depinde de gusturile amorezului dvs.), crenguțe de pomi fructiferi, mar, para, struguri, stafide, caisa, piersica, portocala, ananas.

  Papagalii amorezi se hrănesc cu amestecuri speciale, cu fructe şi legume de sezon. Puteţi să le daţi şi alune în coajă, arahide şi nuci. Completaţi-le hrana cu suplimente vitamino-minerale şi oferiţi-le extract de cartilaj de sepia.

      Aveți grijă ca fructele să fie bine spălate și proaspete!

    Din alimentele stric interzise fac parte usturoiul, ceapa, sarea, alimentele grase, cele care contin chimicate, produse din carne.

        Din cauza alimentării nesănătoase pasărea dvs. poate să se îngrașe, in acest caz va trebui să schimbați modul de alimentație. Acesta poate fi un proces îndelungat (preț de câteva luni). Dar niciodată să nu infometati  pasarea, acest lucru este periculos pentru metabolismul sau. Va trebui sa aveti multa rabdare si sa incercati diverse trucuri, pentru a schimba nutritiea papagalului.

    Papagalul trebuie sa aiba in permanenta apa proaspata la discretie. Schimbati zilnic apa din adapatoare si curatati frecvent adapatoarea pentru a preveni infestarea cu bacterii. Opțional, puteti amesteca apa cu suplimente de vitamine, sau puteți adăuga 2-3 picături de iod.

  Si sa nu oferiti mancare din abundenta papagalului, adica sa nu faceti asa:



                                   

 

Un comentariu: