Despre papagal amorez (lovebirds)


      Papagalul amorez face parte din sprecia Agapornis. Este o pasare mică, foarte sociabilă, și inteligentă. Este un bun animal de companie. Marimea sa variaza intre 10-17 cm. Iar durata vietii este de pana la 20 de ani.


Face parte din  genul Agapornis care include 9 sprecii:

1.      Agapornis personatus

                                        

2.         Agapornis fischeri

                                  

3.       Agapornis lilianae


4.       Agapornis nigrigenis

5.       Agapornis taranta

6.        Agapornis pullarius

7.       Agapornis canus

8.       Agapornis swindernianus


9.       Agapornis roseicollis


*Pentru mai multă informație despre aspectul lor accesați wikipedia.

         Înainte de a procura un astfel de papagal trebuie să țineți cont că pasărea este extrem de galagioasa, are nevoie de multă atentie și anumite cheltuieli. Ar fi bine sa procurati agapornis in perechi. In caz contrar, trebuie sa acordati papagalului destula atentie pentru a compensa lipsa partenerului. In schimb papagalul se va atasa puternic de stapan si va fi mai usor de-l imblanzit.


          Lovebird este un cântaret iscusit, iar perioada preferata pentru recitalele sale fiind zorii zilei şi amurgul. Daca va place sa va treziti dis-de-dimineata, atunci ve-ti avea un ceasornic fidel  :)


          De asemenia, papagalul reactioneaza pozitiv la orice muzica, fie ea de Beethoven sau de Rammstein, si intra in ”competitie” cu interpretul.

              Daca ve-ti acorda multa atentie papagalului, ve-ti deveni centrul universului sau, si va rasplati cu momente de neuitat :)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu