Filme cu papagali






1. A Bird of the Air


 

Lyman e un tip singuratic, rămas orfan de mic după ce părinţii săi au murit într-un accident de maşină. Fiindcă avea abia 4 ani când s-a întâmplat nefericirea, el îşi ştie vârsta cu aproximaţie şi despre familie nu mai ţine minte decât numele.

Într-o zi un papagal vagabond zboară în rulota lui Lyman, iar papagalul îl avertizează imediat "Să taci!", "Eu sunt un vultur!". Amuzat şi intrigat, Lyman decide că trebuie să găsească stăpânul papagalului, iar astfel o cunoaşte pe Fiona. Ea îl urmărea pe Lyman de la distanţă de ceva timp şi decide să-l ajute, fie că el vrea sau nu. Fiona are un câine, aşa că au parte şi de ajutorul acestuia. Pe măsură ce încep să-l caute pe cel care avea papagalul, Fiona descoperă lucruri despre trecutul lui Lyman. Însă, la un moment dat, îşi dă seama că realitatea e mai intensă decât versiunea romantică a poveştii pe care şi-o imaginase ea.




2. Rio


De la creatorii filmului de succes EPOCA DE GHEAŢĂ vine RIO, o comedie 3D despre o aventură în sălbăticie. Blu este un papagal ara care nu a învăţat niciodată să zboare, şi se bucură de o viaţă confortabilă împreună cu proprietara sa şi cea mai bună prietenă a lui, Linda, în orăşelul Moose Lake din Minnesota. Blu şi Linda cred că el este ultimul din specia sa, dar când află de existenţa unui alt ara care locuieşte în Rio de Janeiro, pornesc spre tărâmul îndepărtat şi exotic pentru a o găsi pe Jewel, jumătatea de sex opus a lui Blu. Nu după mult timp de la sosire, Blu şi Jewel sunt răpiţi de un grup de traficanţi de animale. Blu scapă, ajutat de versata Jewel şi un grup de păsări orăşene miştocare şi cu vorbă dulce. Acum, cu noii prieteni de partea lui, Blu va trebui să găsească curajul de a învăţa să zboare, de a scăpa de răpitorii care le sunt pe urme, pentru a se întoarce la Linda, cea mai bună prietenă pe care a avut-o o pasăre vreodată.

RIO, de la studiourile Blue Sky şi Twentieth Century Fox Animation, este cel mai mare şi mai ambiţios film de animaţie al studiourilor. E plin de anvergură şi  grandoare, plin de caracter, culoare, muzică, emoţie şi distracţie. Povestea se desfăşoară în mijlocul unei jungle colorate, un paradis pe plajă, o metropolă întinsă - şi o sărbătoare care pune capac la toate, ştiută ca şi Carnaval. RIO e mai mult decât un punct pe hartă, e un loc magic, o stare de spirit şi o atitudine.




3. The Goodbye Bird


Frank e acuzat pe nedrept ca a furat papagalul vorbitor al directoarei scolii la care invata. Cu ajutorul unui veterinar care administreaza un adapost pentru animale fara stapan, baiatul dezleaga misterul disparitiei pasarii si invata cat de important este sa ajuti fiintele lipsite de aparare.



4. Paulie 


Paulie este un papagal foarte simpatic si foarte inteligent pe deasupra, care-si poate spune singur povestea si asta pentru ca Marie (Hallie Kate Eisenberg), stapana lui, l-a invatat sa vorbeasca. In schimbul acestui mare serviciu, Paulie a vindecat-o pe micuta lui prietena de balbaiala. Totusi, acest har al lui nu-i impiedica pe parintii fetei sa-l vanda atunci cand ajung la concluzia ca Marie se atasase prea mult de aceasta pasare. Fara sa-si piarda speranta si cumpatul, micutul papagal porneste sa strabata tara in cautarea fetitei. Pe drum, el intalneste tot soiul de oameni. Unii il ajuta, altii doar incearca sa profite de pe urma talentului sau. Ba chiar se si indragosteste lulea de o papagalita cantatoare. Insa nimic nu-l poate opri pe Paulie sa ajunga la Marie, cu exceptia, poate, a gurii sale prea mari si a faptului ca nu se pricepe in nici un fel sa minta...


P.S. descrierea preluată de pe cinemagia.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu